En ny kullfibersåle fra Camp Scandinavia.

5 oktober 2023

Camp Scandinavia har lang erfaring med ankel- og fotortoser i komposittmateriale, og vi er glade for nå å kunne introdusere et nytt tilskudd til sortimentet vårt. Vi pratet med David Nordenberg Steiman, produktsjef og Christina Engström, prosjektleder R&D, om kullfibersålen som er lansert i disse dager.

Fortell om bakgrunnen til det nye produktet.

-Vi har den siste tiden sett en etterspørsel, hos kunder og distributører, av en kullfibersåle med liknende stabilitet og egenskaper som fotbladene i våre droppfotskinner i Allard AFO familien, sier David Nordenberg Steiman. Det finnes mange ulike former for fotproblematikk. Å kunne hjelpe så mange som mulig har vært viktig i prosessen. Vi satte oss derfor med vår prosjektgruppe i Malmø og startet med å diskutere om hvordan vi kunne skape et produkt som imøtekommer markedets ønsker.

 

Hva er en kullfibersåle og hvordan fungerer den?

-Det er en såle i kullfiber som plasseres under skones innersåle. Ved smerte i fram- eller mellomfoten er det fordelaktig om trykket distribueres over en større flate for å beskytte den delen av foten med smerte, forteller Christina Engström. Fotbladet gir en stabil base å stå og gå på, noe som minsker stress på smertefulle strukturer i foten, for eksempel ved stressfrakturer og artrose. Ved problemer med Hallux Rigidus hvor stortåleddet blir stivt, beskytter kullfibersålen MTP-leddene og framfoten ved å begrense Range-Of-Motion og legge til rette for avrulling. Sålen kan også brukes for gradvis å øke bevegeligheten etter immobilisering med en postoperativ sko eller walker. Den kan til og med forbedre balansen etter tåamputasjoner.

 

Det finnes et flertall kullfibersåler på markedet, hva skiller dette produktet fra mengden?

-De fleste spaser- og joggesko på markedet idag har en hælhøyde på mellom 5 - 8mm. Vårt fotblad er ikke helt flatt, men følger silhuetten for å ligge bra i skoen og er slik utformet i tåpartiet at man lettere ruller av steget, forteller Christina. Dessuten har den en fin vristivhet som gir god stabilitet til foten.

Vår kullfibersåle produseres i et toppmoderne anlegg med den nyeste kullfiberteknikken og utrustningen. I fabrikken dekker vi hele vårt energibehov med elektrisitet fra fornybare energikilder. Vi kan med stolthet si at vårt produkt produseres med 100% fornybar energi, sier David.

Kullfibersålen vil bli solgt til Ortopeditekniske virksomheter. Produktet vil være tilgjengelig for kunder og distributører på samtlige markeder hvor vi eller våre distributører er representert.

Les mer om produktet her

David Nordenberg Steiman er produktsjef og offentlig godkjent fysioterapeut.
Christina Engström er offentlig godkjent ortopediingeniør og er en av prosjektlederne på R&D hos Camp Scandinavia.